Ми вже не раз писали про розробки у напрямку створення паперової пляшки. Чим цей варіант відрізняється від попередніх? На цей раз виробник стверджує, що йому дійсно вдалося повністю прибрати пластик з упаковки.

Якщо Ви уважно стежили за перипетіями розробки паперової пляшки, то знаєте, що основними конкурентами в цій галузі є два великі консорціуми, які об'єднали найбільші компанії світу. Однак, незважаючи на досить щедре фінансування, у кожному з варіантів ще присутній суттєвий відсоток пластику – це і внутрішнє покриття, і кришка, і горлечко. Все це поки що називається прототипами.

І ось зараз копання Supa вже вивела на ринок свої миючі засоби в паперових пляшках, що можливо і переробляти саме як папір. Кришка та горлечко зроблені з деревини та пробки, внутрішнє покриття виготовлене з морських водоростей та натурального рослинного латексу для захисту паперу від пошкодження рідиною. Все абсолютно біорозкладне і навіть придатне до домашнього компостування. Виробник наголошує, що пляшку можна здати в переробку паперу, а можна розрізати ножицями та відправити у власний сад на компостну купу. Крім того, для виробництва пляшки не використовувалася безпосередньо деревина – папір виготовлений з відходів цукрової тростини.

Начебто все виглядає ідеально. Але є кілька моментів, про які варто згадати. Перше: Supa виробляє так звані натуральні миючі засоби. Тобто, вони не настільки агресивні до упаковки як звичні нам. Друге: зрозуміло, що пляшка виходить абсолютно одноразова. І після використання розчину йде на переробку.

Використані матеріали сайтів supalife.shop, instagram.com/supa.products, packagingeurope.com.