Компанія Carlsberg спільно з Avantium виводять на ринок пивні пляшки, що повністю переробляються, на 100% рослинній основі із зовнішньою оболонкою з деревного волокна і внутрішнім покриттям з PEF. Нова розробка називається Fibre Bottle і це перше її використання у масштабному виробництві.

PEF є 100% рослинним і переробленим біопластиком з відмінними бар'єрними властивостями, що істотно перевищують бар'єрні показники PET. Зовнішня оболонка пляшки з деревного волокна, має більш високі термоізоляційні властивості в порівнянні зі скляною пляшкою або банкою. Якби не кришка, можна було б сказати, що пляшку на 100% створено із біоматеріалу.

На даний момент не передбачається заміщення новою пляшкою упаковки у вигляді банок і скляних пляшок. Нововведення виходить на ринок скоріше як екологічна альтернатива звичній тарі. Проект поки що названий компанією пілотним та покликаний оцінити реакцію споживачів на нову пляшку. Наразі буде випущено лише 8000 Fibre Bottle, які будуть розподілені на 8 європейських країн, що беруть участь у проекті. Carlsberg передбачає поширювати пляшки на окремих літніх заходах, у тому числі на фестивалях, флагманських заходах, дегустаціях, з метою збору відгуків споживачів, замовників та інших зацікавлених сторін. Компанія вже заявляє, що це масштабне тестування стане основою для вдосконалення дизайну Fibre Bottle і планує її подальше використання у своєму виробництві.

Використані матеріали сайтів carlsberggroup.com, packaginginsights.com.