Точніше, не зовсім з паперу, а із сухого формованого волокна. Серійне виробництво поки що не запущене, але його запуск заплановано вже зовсім скоро. Докладніше про це, а також про компанії, які впроваджують цю розробку в реальність, ми зараз і розповімо.

Основна новина полягає в тому, що такі гіганти фармацевтичної промисловості, як Bayer і Haleon, нещодавно приєдналися до Blister Pack Collective, ініціативної групи компаній, що розробляють блістерну упаковку на основі волокон. У цій групі, яку очолює вже відома нам компанія PulPac, створили технологію Dry Molded Fibre, що дозволяє перетворити придатні для вторинної переробки рослинні волокна в упаковку практично без використання води. Повідомляється, що ця технологія здатна замінити такі пластмаси, як полівінілхлорид (ПВХ), і потенційно видалити понад 100 000 тонн пластику, який щорічно використовується в упаковці ліків.

Сміємо припустити, що приєднання до Blister Pack Collective компанії Bayer суттєво прискорить розвиток технології. До речі, очікується, що основні блістерні упаковки та виробничий процес будуть розроблені вже до середини 2024 року, а подальші зусилля будуть спрямовані на розширення та вдосконалення виробничого процесу для забезпечення широкого доступу на ринок.

Подібне ноу-хау здатне зробити революцію на ринку пакування ліків. Адже для блістерів використовується величезна кількість пластику, який практично не підлягає переробці. А використання рослинних волокон як його альтернативи допоможе суттєво скоротити використання пластику загалом у галузі.

Використані матеріали сайту packaginginsights.com.