Компанія Huhtamaki представила на ринку свою нову розробку, що дозволяє відмовитись від використання алюмінієвих плівок при виробництві блістерів. Отримуваний блістер виготовляється з мономатеріалу ПЕТ та повністю придатний для переробки.

Технологія блістера Push Tab® розроблена компанією спільно з Klöckner Pentaplast, які надали до неї свої жорсткі плівки kpNext™ R1. Блістер легко відкривається натисканням, має високий ступінь прозорості і відповідає всім вимогам безпеки, що пред'являються до медичної упаковки. У той самий час, він вирішує проблеми з подальшої утилізацією і переробкою традиційних блістерних упаковок, бо повністю складається із ПЕТ. Крім цього, технологія чудово працює на існуючому обладнанні, не впливаючи на його продуктивність і не вимагаючи для себе інженерних змін.

Наскільки ця інновація є важлива? У 2021 році європейські продажі упаковки в категорії медичних товарів оцінювалися в 1,4 мільярда євро, з яких приблизно 50% припадало на блістерну упаковку. При цьому європейська спільнота все більше прагне повної переробки пластиків. І зараз до екологічних мотивів додається ще й можливий дефіцит нафтопродуктів як джерела пластику через політичну ситуацію. Отже, моноблістери від Huhtamaki виходять на ринок дуже вчасно.

Нагадаємо, що раніше ця компанія презентувала папір Push Tab® для формування блістерної упаковки. За що у середині минулого року отримала премію Німецького інституту упаковки. Ми писали про цю інновацію тут. Крім того, фінська компанія спеціалізується на виробництві упаковок для харчових продуктів із гладкого формованого волокна, здатного повністю замінити жорсткі пластики.

Використані матеріали сайту huhtamaki.com.