Британська компанія Morrama у співпраці з шанхайським виробником PPK виводять на ринок принципово нове багаторазове впакування для декоративної косметики, такої як помада, крем, тіні. У чому відмінність від існуючих варіантів? Розглянемо докладніше.

Найважливішою відмінністю є власне матеріал упаковки змінних наповнювачів – це відновлювана паперова маса, зроблена переважно з бамбука, що швидко зростає. Саме з неї зроблено форми, в які потім і фасується косметична маса. Після використання ці форми легко дістаються з основної упаковки та переробляються як звичайний папір. Навіть якщо покупець не здасть їх у переробку, вони легко компостуються природним шляхом, не забруднюючи таким чином довкілля.

Більш того, можливість замінити блок із косметикою іншим у будь-який момент дає можливість покупцю експериментувати з кольорами. Наприклад, можна купити кілька різних кольорів помади в змінних формах і ставити той, який більше підходить у конкретний момент, а решту зберігати в коробочці, як звичайну дитячу крейду.

Слід зазначити, що для змінних форм, що використовуються в баночках з кремом і пляшечках з помпою, все ж таки зроблене покриття з вмістом 5% ПП/ПЕТ. Однак воно настільки тонке, що не заважає подальшій переробці форми як звичайного паперу. Принаймні так стверджує виробник. Який також заявляє, що продовжує працювати над альтернативними варіантами, аби повністю виключити пластик із форм.

Зовнішня, багаторазова упаковка зроблена з різних матеріалів від rPET до PMMA. А наступного року планується і її запуск із використанням алюмінію. Компанія PPK розробила метод досягнення високої якості друку на складних поверхнях, що відкриває можливості для повної персоналізації брендів, що прагнуть виділити асортимент.

Використані матеріали сайтів morrama.com, packagingeurope.com.