Компанія ALPLA Group, що спеціалізується на різноманітних пакувальних рішеннях, спільно з одним із найбільших австрійських постачальників мінеральних вод Vöslauer, представили на ринок багаторазову пластикову пляшку для напоїв. Наразі така пляшка ємністю 1 літр вже надійшла у продаж у магазинах Австрії.

Багаторазове використання ґрунтується на депозитному поверненні, яке використовується для скляних пляшок. Сама пляшка розрахована щонайменше на дванадцять використань, які відповідають за розрахунками компаній трьом-чотирьом рокам експлуатації. Пляшка зроблена більш міцною порівняно з одноразовими, з посиленим дном. Вона здатна без наслідків витримувати мийку за температури 59ОС. Крім того, нова пляшка відповідає директиві ЄС щодо вмісту переробленого пластику – його у ній близько 30%.

Введення у продаж багаторазової ПЕТ-пляшки дозволить Vöslauer щорічно заощаджувати приблизно 400 метричних тонн пластику. Крім того, це здатне зробити компанію більш незалежною від дефіциту переробленого пластику, що насувається для багатьох компаній ЄС, про який вже голосно заявляють представники галузі виробництва напоїв. Ну і, нарешті, подібна ініціатива дуже позитивно впливає на екологічний імідж компанії в цілому.

Використані матеріали сайтів alpla.com, packaginginsights.com.