Виробники, та й звичайні покупці, давно знають, що йогурти з пробіотиками у складі – це корисні, але дуже примхливі у зберіганні продукти. Виробники знають ще й те, що ці продукти дуже вимогливі до упаковки та умов фасування. Саме тому традиційною упаковкою для них вважається пластик, а зберігати їх можна лише в холодильнику та дуже недовгий термін.

Однак із впровадженням у життя спільної розробки компаній SIG та AnaBio Technologies все може змінитися. Ці дві компанії оголосили про глобальний запуск асептичного пакування для пробіотичного йогурту тривалого зберігання без охолодження. До цього моменту включення пробіотиків до асептичних упаковок для напоїв вважалося неможливим, оскільки вони не витримують звичайних термічних обробок, що використовуються при виробництві. Вони також можуть бути нестабільними при зберіганні, що обмежувало їх короткий термін зберігання в холодильниках.

Тепер технологія інкапсуляції AnaBio поєднана з технологією щадного асептичного розливу SIG для фасування живих пробіотичних напоїв у картонні упаковки. Крім того, їх можна зберігати при кімнатній температурі протягом тривалого періоду часу. "Наша інноваційна запатентована технологія "інкапсуляції" покриває пробіотичні клітини, такі як штами Lactobacillus, захисним шаром", - пояснює Шинеад Бляйель, засновник AnaBio Technologies. "Це дозволяє штамам витримувати високі температури під час обробки. Коли пробіотичний продукт споживається, його оболонка природно руйнується травними ферментами, вивільняючи пробіотик."

"Наша інновація забезпечує нижчі витрати на поширення, оскільки охолодження не потрібно, більш тривалий термін зберігання, збільшений охоплення та скорочення харчових відходів як для роздрібних продавців, так і для споживачів", - додає Крістоф Вегенер, директор з маркетингу SIG. "Наша асептична картонна упаковка зарекомендувала себе як одне з екологічно чистих пакувальних рішень на ринку".

Використані матеріали сайтів sig.biz, packagingeurope.com.