Як ми вже згадували в пості про нове законодавство ЄС, було ухвалено повну заборону на хімічні бар'єрні покриття, що містять PFAS. Плюс жорсткі вимоги щодо подальшої переробки упаковки, які наполегливо підштовхують виробників до використання мономатеріалів. Ці фактори вимагають використання нових варіантів бар'єрних покриттів. Тож які є альтернативи?

На жаль, їх зараз далеко не так багато, як хотілося б. А саме лише дві. Йдеться, звичайно, про справді доведені бар'єрні властивості.

Перший варіант – бар'єри із сільськогосподарських відходів. Тут на першому місці компанія Traceless, яка створила технологію виробництва з рослинних решток спеціальних гранул, які потім можуть замінити пластикові матеріали. Минулого місяця ця компанія уклала договір з Mondi, що збирається повністю замінити свої бар'єри на хімічній основі.

Друга альтернатива хімічним бар'єрам – діоксид кремнію. Цим напрямком займається італійська компанія Qwarzo. Її технологічні рішення включають розробку складів покриттів на мінеральній основі та обладнання для управління технологічними процесами: термоформуванням, обробкою паперу та картонної вирубки. Суть технології полягає у зв'язуванні діоксиду кремнію з целюлозними волокнами таким чином, що це створює бар'єрне покриття.

Крім цих двох варіантів, є велика кількість досить багатообіцяючих розробок, а законодавчі зміни підштовхнуть компанії до фінансування подібних інновацій. Чекаємо на продовження досліджень…

Використані матеріали сайту packaginginsights.com.