Відомо, що аерозольні розпилювачі, які використовуються в упаковках різних косметичних засобів та парфумів, вкрай складні у подальшій переробці. Виною тому метал, що використовується в них, наявності якого здавалося ніяк не уникнути як мінімум у пружині розпилювача. І через який переробка пластикового розпилювача без розбирання була неможлива.

Однак американській компанії COMPAX вдалося вирішити цю проблему. Вони розробили першу повністю пластикову трубку для розпилювача. Механізм дії поки що не розголошується. Можливо, компанія зробила заміну матеріалу пружини на пластик або розробила інший механізм розпилення. Тим не менш, розпилювач позиціонується COMPAX як такий, що повністю переробляється та зовні не відрізняється від звичних металевих.

Сама компанія є одним з найбільших американських виробників упаковки та за 25 років роботи на ринку встигла зарекомендувати себе й у розробці успішних екологічних рішень в упаковці. COMPAX співпрацює з такими гігантами як Unilever, L'Oreal, Estee Lauder та інші.

Наразі нові пластикові розпилювачі вже доступні для замовлень у діаметрах 30 та 35 мм. І компанія працює над розширенням лінійки діаметрів. При цьому підкреслюється, що розпилювач не тільки сам повністю придатний для переробки, але і може бути зроблений з додаванням переробленого пластику.

Використані матеріали сайту compaxpackaging.com.