Велика європейська компанія Sidel запускає у виробництво свою новинку – аерозольні балончики PressureSAFE™, виготовлені із ПЕТ. За словами компанії, ці ПЕТ-контейнери нічим не поступаються традиційним аерозольним балончикам з алюмінію, а за деякими критеріями навіть перевершують їх.

Нові ПЕТ-контейнери для аерозолів є більш економічними, ніж алюмінієві, бо вартість ПЕТ істотно нижча за вартість металу. Також вони і екологічніші – Sidel стверджує, що балончик повністю підлягає переробці у загальній системі переробки ПЕТ. В цілому виробник характеризує свою розробку як більш «екологічно безпечну аерозольну упаковку, що дозує» і як економічну альтернативу алюмінієвим контейнерам. Насамперед Sidel пропонує ці балончики для пакування парфумів та дезодорантів, проте уточнює, що вони підійдуть і для інших товарів для дому та особистої гігієни.

Крім уже зазначених переваг, балончики з ПЕТ дають і ширші можливості для дизайнерів – це використання напівпрозорості, віконець, різних розмірів рукавів плівок для упаковки балончика. Сама ж конструкція контейнера розроблена такою, щоб зробити його абсолютно безпечним при транспортуванні та використанні, що витримує необхідні показники тиску.

На даний момент контейнери Sidel мають ємність 220 мл та 150 мл продукту, а також горловину, що підходить для звичайних клапанів.

Використані матеріали сайтів sidel.com, packagingeurope.com.