Наприкінці вересня відбулася фінальна конференція в рамках великої міжнародної ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ Дніпра. Цей масштабний проект проводився на базі Торгово-промислової палати і фінансувався Євросоюзом і урядом Німеччини. Наш керівник Бабенко Б.Р. брав активну участь у тренінгах, що проводились в рамках проекту, і звичайно, не міг пропустити цю конференцію.

Темою конференції, як і глобальним напрямком всього проекту, стала робота і розвиток підприємств різних сфер діяльності в такий складний для багатьох період глобальної пандемії. У конференції взяло участь понад 150 представників українського малого і середнього бізнесу. А всього за час проведення проекту понад 1000 підприємців отримали кваліфіковану консультаційну та інформаційну підтримку.

Не секрет, що пандемія згубно вплинула на деякі сфери бізнесу, наприклад туристичний, одночасно давши поштовх розвитку інших напрямках, електронної комерції наприклад. Вона сильно змінила ринок праці, привнесла велику кількість законодавчих змін в процеси роботи і виробництва. Як пристосуватися до нової реальності, як розвиватися в ній не дивлячись на труднощі - ось питання, у вирішенні яких, і повинен був допомогти нашим підприємцям цей міжнародний проект.

На жаль, проект виходить на свою завершальну стадію, а ми в невеликій статті не можемо перерахувати величезну кількість рекомендацій, отриманих під час конференції і проекту в цілому. Але всі бажаючі можуть хоча б частково ознайомитися з усім зібраним масивом інформації по проекту на сторінці Торгово-промислової палати COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ Дніпра, де крім консультаційних статей та інтерв'ю розміщуються ще й інформаційні дайджести за законодавством, корисним ресурсам, напрямкам підтримки бізнесу і т.і.