До нас часто звертаються з питаннями щодо правильного вибору обладнання. Адже варіантів так багато і недосвідченій людині не просто розібратися в нюансах і відразу зрозуміти, яке саме обладнання підійде для упаковки саме його продукту. Тому ми вирішили випустити цикл статей, де розповімо, яке обладнання застосовується для пакування різних продуктів. Ну а за докладнішими відповідями, завжди можна звернутися до наших менеджерів.

Отже, сьогодні ми розповімо Вам про флоу-паки. Або горизонтальні пакувальні машини для пакування в пакети типу «флоу-пак». Таких машин існує досить велика кількість з різними модифікаціями. І зараз ми пояснимо Вам, які з них для яких продуктів підходять.

Насамперед визначимося, що машини "флоу-пак" використовуються здебільшого для пакування штучних предметів. Існують машини з верхньою подачею плівки та з нижньою подачею плівки. Перші використовують для пакування товарів, що мають точну геометричну форму, найчастіше правильну. Це можуть бути шоколадні батончики та цукерки, мило, хліб. Другий різновид машин, з нижньою подачею плівки, використовується для пакування предметів без чіткої форми або неправильної форми, наприклад вентилів, кріплень, складених рушників.

В обох випадках продукт викрадають на конвеєр, що подає, і за допомогою штовхачів він потрапляє на плівку. Функцією штовхачів також є розміщення продукту на однаковій відстані один від одного, щоб він не потрапив під ніж.

Однак, якщо у Вас м'який продукт, використання штовхачів, які можуть його пошкодити, не найкращий варіант. Для пакування таких товарів краще використовувати стрічковий транспортер, що подає, обов'язково з перегородками для розкладання товарів.

Нарешті, якщо продукт, який потрібно упакувати, липкий та забруднючий, як наприклад пастила, то Вам потрібна машина «флоу-пак» з укладанням продукту безпосередньо на плівку, така як ця.

Звичайно, те, що ми зараз тут розповіли, дасть Вам лише загальний напрямок при виборі конкретної машини «флоу-пак». А точніше підібрати пакувальну машину з усіх варіантів, представлених на нашому сайті, Вам допоможуть наші менеджери.