Як відомо, тверді товари, що підлягають пакуванню, вже давно точно класифіковані і діляться на важкосипучі пилящі, хорошосипучі дрібноштучні і штучні. І обладнання для пакування підбирається в тому числі за даними категоріям. Але що робити, якщо фасований товар можна віднести до всіх категорій відразу? Якщо продукт, який необхідно пакувати одночасно містить і пилящу складову, і фракцію подібну гранулі, і каменеподібні включення?

Саме таким і є шрот, для фасування якого в біг-беги наша фірма, ТОВ «Омела», поставила і успішно запустила в роботу напівавтоматичну лінію. Для того, щоб лінія якісно виконувала всі, покладені на неї функції, довелося передбачити ряд конструктивних елементів, що дозволяють транспортування продукту без пиління, дозування з високою точністю і продуктивністю і транспортування наповнених бегів до місця відвантаження.

Лінія дозволяє пакувати шрот з продуктивністю до 20 м3/год, з дозою до 1000 кг (2 м3) і точністю дозування до 0,2% практично в автоматичному режимі. Ручною є тільки операція закріплення бегів під дозатором і зав'язка верхнього клапана після дозування. В автоматичному режимі відбувається роздування мішка після його закріплення, дозування і транспортування.

Додаткова складність, яку нам довелося подолати при здійсненні проекту була в тому, що лінія частково перебувала на території діючого складу шроту, потім закритий ковшовий конвеєр, що входить до складу лінії, проходив через стіну і завершення процесу фасування відбувалося вже на фасувальній ділянці. В даний час планується виготовлення і постачання обладнання для фасування цього продукту в мішки 50 кг.