Зовсім недавно у Дніпрі завершився Міжнародний економічний форум, який зібрав на своїх конференціях та семінарах понад 800 підприємців та велику кількість як українських, так і міжнародних спікерів. Керівники нашої компанії не могли пропустити таку значну подію і також взяли участь у цьому заході.

У перший день форуму було обговорено питання економічного розвитку в період глобальної пандемії. А також можливості та необхідності впровадження інновацій у технологічні процеси. Цього дня спікерами були представники державних регуляторних органів та великих підприємств України різних сфер діяльності. Багато говорили про екологізацію промисловості, впровадження технологій, які б дозволили зменшити згубний вплив людини на довкілля. Володимир Власюк, голова комітету з промислової модернізації ТПП України, заявив про необхідність розвитку переробної промисловості. "Пропонуємо проводити таку політику, яка стимулюватиме бізнесменів будувати сучасні переробні підприємства", - уточнив він.

Екологія стала однією з тем обговорення і на другий день форуму. Поряд з обговоренням економічних реформ, розвитку вільного ринку, нових експортних можливостей, а також проблем та потенціалу туристичної галузі. Велика увага також приділялася розвитку IT-індустрії та її зв'язку з іншими сферами бізнесу, можливостями співробітництва та взаємодії держави та бізнесу через цифрові технології.

Власне, диджиталізація та екологізація найрізноманітніших сфер підприємницької діяльності, впровадження новітніх автоматизованих технологій – теми, які порушувалися практично за будь-якого обговорення. Саме їх, мабуть, можна назвати ключовими для форуму.

Детальніше про події форуму можна почитати на сайті def.dp.gov.ua.